Системи очистки води для громад Запорізької області

Сьогодні депутат Запорізької обласної ради, член Rotary клубу Запоріжжя Оксана Бугайчук, а також представники цього клубу – почесний член клубу Тамара Огородова, Олександр Бабаков, Фелікс Хрустальов  приїхали подивитись та спробувати як працює перша встановлена установка системи очистки води  від міжнародної сервісної організації Rotary у селі Лисогірка Біленьківскої громади. Після падіння рівня води у річці Дніпро у цьому населеному пункті зовсім не стало води, і немає можливості прокласти водопровід. Для вирішення питання водопостачання мешканцям Біленківської громади була пробурена свердловина глибиною 27 метрів, але виявилось, що  вода в ній з високим рівнем лужних металів, що робить цю воду непридатною для пиття.

Rotary International — це міжнародна сервісна організація, мета якої  об'єднати ділових та професійних лідерів для надання гуманітарних послуг та сприяння доброзичливості та миру у всьому світі. До Rotary  клуба Запоріжжя звернувся Rotary клуб Мілана який  запропонував зробити Global Grants і подати заявку в Rotary International. Міжнародна Організація  Rotary International профінансувала придбання семи систем очистки води до питного стану на загальну суму 200 000 евро.

Як зазначили присутні представники Rotary клубу Тамара Огородова та Оксана Бугайчук – це була довга робота з громадами Запорізької області! Проводились консультації з фахівцями обласної служби водопостачання та в результаті були обрані  чотири громади Запорізької області - Біленьківська, Широківська, Новомиколаївська та Приображенська. Ці громади взяли на себе зобов’язання встановити системи очистки та в найближчий час мешканці громад матимуть змогу отримувати питну воду безкоштовно.

Дата публікації: 
02.10.2024