Офіційно від військової адміністрації: ситуація щодо російського вторгнення 14.03.2022 станом на 06:00

Триває дев’ятнадцята доба героїчного протистояння підрозділів Сил оборони України на Запорізькому напрямку й Українського народу. Ворог продовжує активно застосовувати артилерію, танки, гранатомети, міномети та гелікоптери, використовує цивільну інфраструктуру для військових потреб та не полишає плани щодо наступу на Запорізькому напрямку.

За наявною інформацією, наші підрозділи ракетних військ продовжують наносити вогневі ураження по противнику як на передньому краї, так і вглибині його бойових порядків. Окупанти зазнають втрати на напрямку Мелітополь - Василівка, завдано нищівних ударів по тиловій інфраструктурі - польових базах і складах з метою порушення логістичного забезпечення ворога на тимчасово зайнятих окупантами територіях Запорізької  області.Більш точні дані щодо кількості знищеної техніки та особового складу противника будуть оприлюднені пізніше – після уточнення, - зазначають у ВА.

Також, за повідомленням речника Запорізької обласної військової адміністрації, полковника ЗСУ Івана Арєф’єва у вечірньому зведенні, протягом минулої доби, 13 березня, в одному з районів ведення бойових дій було виявлено мінометний розрахунок противника та скупчення техніки, по якій було завдано артилерійського удару – ймовірно, окрім ворожої техніки, наші військові влучили в склад з боєкомплектом противника.

За наявною інформацією, гуманітарна колона на ділянці Бердянськ-Маріуполь знову повернулася до Бердянська. Окупанти знов не дали можливості доставити до Маріуполя ліки, харчі та інші важливі для мешканців оточеного міста речі.

Відділ комунікацій Запорізької обласної ради

 

Дата публікації: 
14.03.2022